‘Este exact filmul exersat în vremurile când era doamna Kovesi’ – Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md

Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, că nu crede în referatul procurorului care face ancheta de la Spitalul Sfântul Pantelimon şi a menţionat că ”s-a mutat spectacolul din faţa DNA din timpul lui Kovesi” la această unitatea medicale. Băsescu a mai declarat că acuzaţia că medicii sunt criminali i se pare absolut iresponsabilă.

”Eu nu cred în acest referat al procurorului. S-a mutat spectacolul din faţa DNA din timpul lui Kovesi la spitalul Pantelimon. Presa fericită, a primit câteva fragmente de stenograme, luaţi şi băgaţi pe televiziuni. Şi toată lumea a găsit criminalele. Este exact filmul exersat în vremurile când era doamna Kovesi procuror şef DNA”, a afirmat Traian Băsescu, duminică, la România TV. El a precizat că procurorul ar fi trebuit să le trimită pe cele două doctoriţe de la Spitalul Sfântul Pantelimon la un consult psihiatric înainte de a le acuza de crimă cu premeditare. ”În primul rând, acuzaţi de medici criminali mi se pare că este absolut iresponsabilă. Dacă acest procuror avea şi vreau să spun că nu vreau să fac o critică a procurorului, ci a ceea ce e scris, dacă acest procurori are convingerea că a scris corect să e crimă cu premeditare, înainte de a scrie trebuia să le trimită la un control psihiatric să vadă sunt întregi la minte sau nu. Nu poţi să spui despre un medic care tratează zeci de oameni într-o zi că este criminal cu premeditare, că a premeditat o crimă şi să nu-ţi pui semnul întrebării dacă e întreg la minte. Ori, dânsul n-a făcut lucrul ăsta, în schimb, a adunat de la asistentele medicale. Şi dacă citeşti povestea domnului procuror, vezi cam aşa, nişte asistente şi surori medicale care vin târâş aşa şi în ilegalitate, pun ele substanţe acolo ce doctoriţa nemernică n-a pus. Nu-i posibil aşa ceva.

 » Citește toată știrea aici…