Examinarea adoptării de către Japonia a strategiilor de reducere a daunelor pentru sănătatea publică

Scăderea vânzărilor de țigări din JAPONIA din ultimii ani poate fi atribuită adoptării de pionierat a sistemelor de încălzit tutunul. Adoptarea produselor din tutun încălzit în Japonia a fost însoțită de scăderi puternice ale vânzărilor de țigări.

De fapt, potrivit celui mai recent raport al industriei de la Institutul de Tutun din Japonia, consumul de țigări a scăzut cu 44% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul – cea mai mare scădere înregistrată vreodată în Japonia. S-a dovedit că alternativele au jucat un rol important în scăderea ratei fumatului într-o anumită țară. Suedia este un exemplu în acest sens – utilizarea snus-ului ca alternativă la fumat a jucat un rol important în scăderea prevalenței fumatului în țară, în special în rândul bărbaților. De asemenea, a scăzut rata cancerului pulmonar și a atacurilor de cord în rândul bărbaților suedezi. Știința pe care se bazează alternativa tutunului încălzit Alternativele care încălzesc tutunul au la bază știința, care le deosebește de țigări.

În loc de arderea care generează substanțe chimice nocive și potențial nocive, gudron și fum, sistemele de tutun încălzit folosesc mecanisme de încălzire care oferă experiența tradițională a tutunului fără a genera produse secundare toxice precum cele emise în timpul arderii. Această schimbare nu este doar cosmetică, ci reprezintă o reducere profundă a efectelor dăunătoare.

Dr. Patrick Picavet, Chief Medical Officer, PMI, a declarat: „Desigur, cea mai bună opțiune pentru un fumător este să renunțe, dar, din păcate, aceasta nu este realitatea. Realitatea este că oamenii continuă să fumeze, prin urmare, este nevoie de o alternativă mai puțin dăunătoare dacă dorim să reducem riscul individual, precum și daunele asupra populației.” Conform conceptului de reducere a riscurilor asociate tutunului, reducerea efectelor nocive cauzate de tutun la nivel de macropopulație depinde de adoptarea de către fumătorii adulți a unor alternative fără fum,

 » Citește toată știrea aici…