/VIDEO/ Noul ministru al Mediului va da afară subalternii prinși pe pas greșit: „Înțeleg exact cum trebuie să se întâmple lucrurile”

Locuitorii din regiunile ocupate ale Ucrainei votează anticipat în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia, sub amenințarea armei. Membrii comisiilor electorale de circumscripție se deplasează cu urma mobilă la domiciliile alegătorilor, însoțiți de militari înarmați.

„Am venit la dvs să votați. Eudochia Romanovna nu vă grăbiți. Totul este în regulă.” 

Femeia din imagini este din orașul Severodonețik, regiunea Luhansik. Vădit emoționată de prezența militarului înarmat, alegătoarea se grăbea să voteze. Și pentru că puțini oameni au mai rămas în localitate, aceștia sunt îndemnați să iasă la vot cu megafonul.

„Stimați locuitori ai orașului Severodenețik, vă invităm la vot, la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse.” 

Mariupol, un alt oraș ocupat, aceeași situație. Urna mobilă este păzită de un militar înarmat.

„-Comisia electorală de circumscripție, secția 199, doriți să votați anticipat?- Da, imediat. -Dați-ne pașaportul.- Ce apartament este? -24. – Să semnez?” 

Între timp, agitația electorală continuă în Rusia. Studenții africani au organizat în Kursk un miting electoral la care și-au exprimat susținerea pentru liderul de la Kremlin.

„Africanii votează pentru Putin! Putin este un lider în care africanii au încredere. Africanii votează pentru Putin! Putin este un lider în care africanii au încredere.” 

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc în premieră pe parcursul a trei zile: 15, 16 și 17 martie. Până atunci însă cetățenii ruși din afara țării sau cei din regiunile izolate votează anticipat. Potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Moscova, pentru acest scrutin au fost tipărite aproximativ 114 milioane de buletine de vot. Recent, autoritățile de la Moscova au anunțat că alegerile vor fi supravegheate de 200 de observatori din 36 de țări, majoritatea însă sunt din țări africane, asiatice, din America Centrală și CSI. 

La scrutin, rușii vor trebui să aleagă între patru candidați: Leonid Sluțki, Nikolai Haritonov, Vladislav Davankov și actualul președinte Vladimir Putin, care este la conducere de un sfert de secol și care are toate șansele să se mențină la putere și în următorii șase ani.