Tradare a alegatorilor. Singurul primar USR ales de galateni a trecut la PSD

USR Galați se confruntă cu o nouă pierdere majoră în rândurile sale, într-o perioadă în care așteptările cetățenilor erau mari. După demisia senatorului Andrei Postică, acum organizația gălățeană a partidului pierde și primarul singurului lor reprezentant ales la alegerile locale din 2020, pe Silviu Zinica din comuna Smârdan, care și-a anunțat recent trecerea la PSD.

Această schimbare de tabere politică a stârnit un val de controverse în comunitatea locală. Deși inițial a fost ales pe listele USR, primarul Zinica a motivat trecerea sa la PSD prin blocajele întâmpinate în implementarea proiectelor sale edilitare și printr-o presupusă susținere mai consistentă din partea președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, care este și președinte executiv al PSD Galați.

În cadrul unei conferințe de presă, Zinica a justificat decizia spunând că a primit mai mult sprijin din partea PSD pentru dezvoltarea comunei, menționând proiecte în valoare totală de 40 de milioane de euro. Această schimbare de alianțe ridică semne de întrebare cu privire la angajamentul și loialitatea față de partidele și principiile pe care le reprezintă.

Totuși, rămâne de văzut dacă trecerea lui Zinica la PSD va afecta și statutul politic al fratelui său, Daniel Zinica, care rămâne consilier municipal USR în Galați. Oamenii si-au pus speranta in USR, alesii dau dovada de lipsa de respect si merg acolo unde simt ca le este mai cald…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *