Obuziere de aproape 1 miliarde de Euro contractate de România în Coreea de Sud – Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md

Acesta ar fi un al ș aselea acord al principalei companii sud-coreene de apărare, în Europa, în timp ce urmăre ște un alt acord cu Marea Britanie pentru 2025. Hanwha Aerospace Co., principalul dezvoltator de sisteme aerospațiale și de apărare din Coreea de Sud, urmează să semneze un contract de 1 trilion de woni (751 de milioane de dolari) pentru furnizarea de obuziere K9 României, luna viitoare, care ar urma să fie primul său acord de export către această țară și al șaselea în Europa, relatează The Korea Economic Daily citat de Rador Radio România. Compania a declarat vineri, în timpul conferinței sale privind veniturile, că va anunța un acord de export de arme cu România, în primul trimestru. Se spune că este un contract de furnizare către țara din Europa de Est a 54 de unități de obuziere K9, în cadrul unui acord în valoare de aproximativ 1 trilion de woni. De asemenea, companii de apărare din Germania și Turcia au participat la licitație.
Dacă Hanwha Aerospace încheie acordul, acesta ar marca nu numai primul său export de arme către România, ci și al șaselea de acest fel către o țară din Europa.

Până acum, a primit comenzi pentru a-și exporta armele în Turcia, Norvegia, Finlanda, Estonia și Polonia, în regiune. Se așteaptă din ce în ce mai mult că firma coreeană de apărare și omoloagele sale locale să câștige mai multe comenzi de arme în regiune, pe fondul intensificării cursei înarmării între țările din Europa de Est și de Nord, de la atacurile Rusiei asupra Ucrainei, la începutul anului 2022.

De asemenea, compania a confirmat că se află în prezent în negocieri cu părțile afiliate pentru a vinde obuziere K9 în Marea Britanie, anul viitor. În septembrie anul trecut, compania a dezvăluit cel mai recent model de obuzier autopropulsat K9,

 » Citește toată știrea aici…