Este nevoie de implicare majoră pentru lăcașul de la Institutul Oncologic București

„Aproape toți fiii mei duhovnicești proveniți dintre pacienți – și cei vindecați, și cei în decurs de vindecare – nu au fost credincioși practicanți înainte de a se confrunta cu boala”, spune Preotul Misionar Gheorghe Subțirică de la Institutul Oncologic București. „Acum, ei nu ar mai lăsa niciodată calea lui Dumnezeu și a Bisericii.” „La Institutul Oncologic București vin oameni bolnavi de cancer din toată țara. Mulți dintre ei sunt credincioși practicanți și apelează la preot pentru asistență religioasă, iar alții devin credincioși pe cale, pentru că boala și încercarea pot deveni un pedagog către Dumnezeu, spre întoarcerea către El”, explică părintele pentru basilica.ro. „Asistența spirituală este solicitată și de aparținători pentru pacienți. De foarte multe ori, aparținătorii vin să se roage la capela provizorie a institutului cerând să li se ofere și lor această asistență duhovnicească.”

„Preotul, în contextul acestui spital, trebuie să fie special prin bunătate și maleabilitate, prin vorba bună și întăritoare, plină de speranță și putere. Pentru acestea mă rog ca să le pot oferi”, adaugă preotul misionar. „Și acestea sunt cu putință, pentru că preotul îl împărtășește pe Hristos Domnul, prin Care Tatăl cel Ceresc a întemeiat veacurile și prin Care a lucrat și lucrează și acum, și în veci, prin Duhul Sfânt, mântuirea, sfințirea și vindecarea oamenilor, El fiind izvorul vieții și dătătorul nemuririi.”

Dumnezeu este permanent de gardă „Prin El se lucrează minunile vindecărilor celor bolnavi. Iar spitalul nostru nu este lipsit de astfel de minuni, chiar dacă este unul foarte greu. Dumnezeu poate acolo unde omul nu mai poate. Există permanent minuni mici și mari, văzute și nevăzute, sufletești ori trupești. Dumnezeu este permanent de gardă”, mai spune preotul de caritate. Recent, o pacientă care nu era creștină practicantă înainte de boală, l-a uimit pe părinte cu versetele pe care le cunoștea din Sfânta Scriptură.

 » Citește toată știrea aici…