Spicherul dă de înțeles că președintele Consiliului Concurenței ar putea fi demis. „O să cerem mai mult și cu finalități concrete”

Președintele Consiliului Concurenței ar putea fi demis. Spicherul Legislativului, Igor Grosu dă de înțeles că există nemulțumiri vis-a-vis de activitatea acestuia. Igor Grosu a declarat în ediția de joi, 15 februarie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că deocamdată, nu a fost luată o decizie în privința lui Alexei Gherțescu, însă a spus clar nu a livrat rezultate.

„Și întrebarea că conducerea asta nu poate da mai mult a apărut și atunci o să urmeze ceva. Acum nu pot să dau mai multă informație, deoarece nu am avut o discuție fir-a-păr. Ceea ce am văzut până acum e: suntem puțini, dar ei nu sunt puțini. Avem multe dosare – atunci am modificat legea și am spus că sunteți în drept să stabiliți o prioritate de 5 dosare, dar cu finalitate. Ieșiți cu ele și spuneți: Am constatat asta în domeniul ăsta, asta în ăsta. Noi o să cerem mai mult și cu finalități concrete”, a menționat Igor Grosu. 

Alexei Gherțescu a fost numit șef la Consiliul Concurenței în februarie 2022. Alexei Gherțescu a absolvit în anul 2004 Facultatea de Drept a Universității Libere Internaționale din Moldova, iar în anul 2006 a obținut titlul de magistru în drept tot la aceeași instituție.

A început cariera în cadrul firmei de avocatură „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” după ce a continuat activitatea profesională în calitate de consultant juridic la o companie de comerț în domeniul construcțiilor.

A fost licențiat în avocatură în anul 2006, iar în perioada 2013-2015 a predat dreptul concurenței la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Între anii 2015-2019 a activat la Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare (în cadrul Unității de implementare a proiectelor în domeniul justiției și drepturilor omului), după care în 2019 a revenit la activitatea de avocat.