/VIDEO/ Spitalul de Psihiatrie a pornit o anchetă în cazul crimei de la Mărcăuți: Va examina dacă bărbatul era, într-adevăr, sănătos

Gata cu atmosfera de sărbătoare din centrul capitalei. După ce a bucurat oamenii mai bine de o lună, astăzi, muncitorii de la Spații Verzi au început să demonteze bradul din Piața Marii Adunări Naționale. Și dacă unii ne-au spus că vor îi vor duce dorul, alții spun că s-au plictisit de acest tablou și sunt deja cu gândul la primăvară. 

Unii locuitori ai capitalei spun că le va fi dor de atmosfera de sărbătoare din centrul orașului, care i-a bucurat, deopotrivă, atât pe copii, cât și pe adulți. 

„A fost bine organizat și frumos. Copiii au fost foarte entuziasmați, băiatul meu sa plimbat cu trenul.”

„A fost atmosferă frumoasă, în fiecare dată veneam aici la prânz și seara și neam indispus când am văzut .” 

Alții, însă, nu mai vor decoruri de iarnă și sunt deja cu gândul la primăvară. 

„Nu este estetic frumos. Centrul orașului este plin de chestii nu prea plăcute la ochi, orașul vechi și-a pierdut farmecul, înainte erau copaci verzi, totul foarte natural, acum însă este plin de chestii din china importate și măsuțe, nu este atmosfera care mi-am dorit-o.”

„-Așteptați primăvara sau de ce?- Da, m-am săturat de iarnă, frig, în casă frig, afară frig.”

Demontarea bradului din PMAN a început la amiază, iar lucrătorii de la Spații verzi ne-au spus că le va lua în jur de două zile. Aceștia spun că unele globuri de pe brad au fost deteriorate, astfel că nu vor mai putea fi folosite. 

„Lucrăm de o oră, am început după ora 13:00. – Cât credeți că va dura acest proces?- O zi sau două cel mult, mai întâi strângem jucăriile, după ghirlandele, mai apoi carcasa.”

„Găsiți multe stricate?- tare multe sunt stricate, mai ale cele de jos. -Nu le numărați?- Le vom număra mai târziu.”

Și dacă bradul și luminițele se strâng și se depozitează pentru la anul, patinoarul și caruselul rămân în centrul capitalei. Iar pentru Ziua Îndrăgostiților Primăria anunță un nou târg.