Se vor întoarce la muncă sau nu? Reacția lui Alexandru Rafila după ce cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon au fost eliberate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marți seara, la Antena 3 CNN că cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon acuzate de procurori de omor și eliberate din arest nu se vor întoarce la muncă. El a spus că în aceste situaţii trebuie în mod evident o perioadă de pauză, mai ales că discutăm de oameni care lucrează în terapie intensivă şi îngrijire pacienți critici.

„Din moment ce instanța a hotărât că nu au niciun fel de interdicție sigur teoretic ar putea să se întoarcă la muncă, dar discutăm de două femei care au trecut printr-o săptămână foarte grea şi cu foarte multă presiune publică. E clar că reintegrarea în muncă va fi mai dificilă şi nu pot face eu comentarii faţă de situaţia în care se găsesc ele. Dar în mod evident oricine trece printr-o astfel de experiență nu cred că se poate întoarce la muncă, mai ales că discutăm de oameni care lucrează în terapie intensivă şi îngrijire pacienți critici. Trebuie în mod evident o perioadă de pauză”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, la Antena 3 CNN. În continuare, el a făcut apel la respectarea prezumției de nevinovăție şi la respectarea demnității umane si profesionale. „Aşa cum nu am comentat nici în momentul în care a existat acel referat al procurorilor care a dus la reținerea celor două doctorițe timp de mai bine de o săptămână, nu pot să comentez nici acum când instanța le-a pus în libertate, însă cred că e un lucru pe care ar trebui să-l subliniem. Cred că în România trebuie să înţelegem: suntem ţară din Uniunea Europeană şi trebuie să respectăm prezumția de nevinovăție până la stabilirea vinovăției de către o instanţă şi trebuie să respectăm demnitatea umană şi demnitatea profesională, mai ales că discutăm de două femei tinere.

Dacă sunt vinovate,

 » Citește toată știrea aici…