rezultatele unui nou studiu sunt pur și simplu entuziasmante – Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md

Cercetătorii au descoperit că o doză zilnică de oțet ar putea îmbunătăți simptomele depresiei, indicând posibilitatea ca tratamentele viitoare să vină cu câteva lingurițe de acru, informează sciencealert.com.

O echipă condusă de Universitatea de Stat din Arizona nu numai că a testat efectele consumului regulat de oțet, dar a analizat și activitatea metabolică – procesele chimice care transformă alimentele în energie și alte materiale biologice – pentru a căuta motivele beneficiilor observate cu oțetul. S-a observat o creștere semnificativă de 86% a nivelului de nicotinamidă (o formă de vitaminaB3) în rândul participanților la studiu care au consumat oțet lichid în fiecare zi. Nutrientul a fost legat anterior de efectele antiinflamatorii. „Aceste date oferă o susținere suplimentară a faptului că ingestia zilnică de oțet timp de patru săptămâni poate îmbunătăți simptomatologia depresiei raportate de sine la adulții în general sănătoși și că alterările metabolismului [vitamineiB3] pot contribui la această îmbunătățire”, scriu dieteticianul Haley Barrong și colegii săi de la Universitatea de Stat din Arizona în lucrarea publicată.

Studiul a fost completat de un total de 28 de adulți supraponderali, dar sănătoși, care au fost împărțiți în două grupuri: un grup care a luat două linguri de oțet de vin roșu de două ori pe zi, iar celălalt grup care a luat o pastilă zilnică cu o cantitate foarte mică de oțet în ea. Pe parcursul experimentului de patru săptămâni, participanții au fost rugați să răspundă la întrebări din două anchete standard privind sănătatea mintală: chestionarul CES-D ( Center for Epidemiological Studies Depression ) și chestionarul PHQ-9 ( Patient Health Questionnaire ).
Deși nu au existat diferențe semnificative între grupuri la CES-D, la PH9-Q, a existat o scădere medie de 42% a simptomelor depresive pentru grupul cu nivel ridicat de oțet, comparativ cu 18% pentru grupul de control care a luat pastila de oțet.

 » Citește toată știrea aici…