‘Asistenta a venit, a țipat și a închis ușa’ – Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md

Un american a povestit clipele de groază prin care a trecut, cât timp a fost internat la Secția ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, unitate medicală aflată acum în centrul unui scandal de proporții. Bărbatul a acceptat să povestească prin ce a trecut, dar sub protecţia anonimatului. El a făcut un şoc anafilactic, prima dată a fost la spitalul Victor Babeş din Capitală, iar apoi transferat la ATI Pantelimon, în luna iunie a anului trecut. Fost pacient la Pantelimon: În prima zi au încercat să mă stabilizeze, mi-au dat antibiotice, antihistaminice și cred că un steroid și a fost bine. Dar în acea seară, am început să mă simt destul de rău. Am început să am o erupție pe corp și gâtul a început să mi se închidă, îmi era greu să respir În acest moment, am început să le spun asistentelor: “Cred că am nevoie de un doctor, cred că am nevoie de un doctor, nu pot respira foarte bine”.

Reporter: Iar ele ce vă spuneau? Fost pacient la Pantelimon: Îmi tot spuneau că vom chema medicul, dar trebuie să aștept. Îi spuneam soției mele: “nimeni nu vorbește engleza, am nevoie de ajutor!”
Reporter: Nu v-au crezut? Fost pacient la Pantelimon: Nu m-au crezut. Reporter: Îmi spuneaţi că aţi mai văzut şi alte lucruri îngrozitoare acolo. Îmi puteţi spune despre ce este vorba? Fost pacient la Pantelimon: De fapt, era un bătrân român care avea o pungă plină de sânge și urină și striga după asistenta de noapte: “Doamna, doamna! Aoleu!”. Ea (asistenta – n.r.) a venit şi a ţipat la el: taci din gură! A aprins luminile, astfel încât niciunul dintre pacienți să nu poată țipa și a închis ușa. Când a cerut explicaţii, soţia bărbatului precizează că i s-a transmis că ar fi fost o… problemă de comunicare.

 » Citește toată știrea aici…