Comercializarea țigărilor electronice mentolate, autorizată de FDA în ciuda riscurilor severe

În urmă cu câteva zile, US Food and Drug Administration (FDA – n.r. agenția Statelor Unite din domeniul medical) a autorizat comercializarea în SUA a primelor țigări electronice cu alte arome decât tutunul, în speță mentolul.

  Dintre cele patru noi produse autorizate, două sunt doze preumplute sigilate cu lichid nicotinic cu aromă de mentol care pot fi utilizate în anumite tipuri de țigări electronice. Celelalte două sunt e-țigări cu nicotină de unică folosință – ceea ce înseamnă că, odată ce lichidul mentolat preumplut este utilizat, dispozitivul nu mai poate fi folosit din nou. The Conversation i-a cerut lui Jamie Hartmann-Boyce, expert în politici de sănătate, specializat în controlul tutunului și în produsele de țigară electronică, să explice avantajele și dezavantajele autorizației FDA și ce ar putea însemna aceasta pentru populațiile vulnerabile.

Țigările electronice, cunoscute și sub denumirea de vapes, sunt dispozitive portabile, alimentate cu baterii, care încălzesc un lichid pentru a forma un vapor care poate fi inhalat. Acest abur poate fi fabricat pentru a include arome. Spre deosebire de țigările tradiționale, țigările electronice nu conțin frunze de tutun. Țigările electronice pot conține – dar nu întotdeauna – nicotină. Până la 21 iunie, singurele țigări electronice cu nicotină autorizate pentru vânzare în SUA erau cele cu aromă de tutun. Unele organizații, inclusiv unele organizații de apărare a industriei tutunului, au descris acest lucru drept o “interdicție de facto a aromelor”.
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor definește mentolul ca fiind un compus chimic care se găsește în mod natural în mentă și alte plante similare. Aceasta este prima dată când FDA a autorizat comercializarea unei arome de țigară electronică, alta decât tutunul. “Aroma de tutun” descrie o gamă de arome care sunt concepute pentru a avea un gust similar cu cel al țigărilor tradiționale.   Care sunt daunele potențiale,

 » Citește toată știrea aici…