Capii mafiei de la SRI, Coldea și Dumbravă acuzați de trafic de influență și spălare de bani

Generalul  (r) Dumitru Dumbravă, fostul director al Direcției Juridice din SRI și avocatul Doru Trăilă au fost audiați, joi, la Secția I – Fapte de corupție din DNA și au fost puși sub acuzare pentru fapte de trafic de influență și spălare de bani, anunță pe autorul acestui material surse judiciare.

Dosarul în care aceștia sunt urmăriți penal acum de DNA îl are la centru și pe generalul Florian Coldea,  fostul șef militar al Serviciului. Acesta a sosit la sediul DNA în jurul orei 12 și dă declarații în fața anchetatorilor anticorupție.

Potrivit acestora dosarul în care cei doi capi ex-SRI sunt cercetați pentru fapte directe de corupție ar avea la bază denunțul omului de afaceri Cătălin Hideg.

Acesta ar fi denunțat mai multe oferiri de sume de bani contra influenței pe care cei doi foști oficiali si Serviciului ar fi avut-o la rândul lor prin prisma calităților anterior deținute.

Sumele pretinse de către cei doi ex-oficiali ai Serviciului ar fi de 600.000 de euro, relata presa centrală, și ar fi fost primite de cei doi generali urmare mai multor promisiuni făcute.

Sursele autorului acestui material afirmă că dosarul este extrem de bine probat, pe lângă datele și probele presupus a fi fost furnizate de către denunțătorul Hideg.

Referitor la spălarea de bani a sumelor primite presupus nelegal de la afaceristul Hideg sursele autorului precizează că acestea ar fi fost disimulate și „albite„ prin intermediul unor contracte de consultanță care în realitate nu s-ar fi derulat.

Context

De la finele lunii aprilie presa centrală relata conform celor susținute de omul de afaceri Cătălin Hideg, patron al SAnimed, că acesta ar fi plătit unele sume de bani lui Florian Coldea , fostul director adjunct al SRI și șef al Operațiunilor secrete ale Serviciului dar și lui Dumitru Dumbravă,

 » Citește toată știrea aici…