/VIDEO/ Pregătiri de Paște: Magazinele abundă în produse festive, dar oamenii ezită să facă cumpărături în avans

Au mai rămas două săptămâni până la Paște, așa că vânzătorii deja au scos pe tarabe candele, coșuri și tot felul de decorațiuni de paști. Prețurile ar fi rămas similare cu cele din anul trecut, însă oamenii nu se prea înghesuie la cumpărat, în timp ce în alți ani, era mare forfotă în această perioadă, se plâng vânzătorii.

„Magazinele deja s-au umplut cu toate cele necesare pentru sărbătoare. În această perioadă și prețurile sunt ceva mai mici. De exemplu,pentru o candelă, trebuie să scoateți din buzunare între 11 și 60 de lei, iar prețul unui astfel de coș este de 220 de lei”.

Și în piețe au început să apară primele candele și forme pentru coptul cozonacilor, însă comercianții ne-au spus că oamenii nu se înghesuie să le procure.

„ – Nu, nu cumpără, foarte puțin, lumea încă nu-i gata de Paște.
 – Vă așteptați ca în perioadă să cumpere?
 – Așteptăm, așteptăm, speranța e mare”.

Vănzătorii spun că în anii trecuți, forfota cumpărăturilor începea cu cel puțin o lună înainte și că se așteptau și în acest an la fel, mai ales că susțin că nu au umblat la prețuri.

„Produsele de Paște, ce-i legat de vopseua de ouă, pelicula pentru ouă și tot ce este legat de Paște, am pus-o pe raft cam deja de vreo două săptămâni. Nu s-au schimbat deloc comparativ cu anul trecut, au rămas aceleași prețuri. Nu am niciun produs mai scump măcar cu un leu sau doi, identic ca anul trecut”,zice comerciantul, Andrei Munteanu.

Vânzătorii se așteaptă la aglomerație în Săptămâna Mare.

„Prețurile nu se vor schimba până la Paște sigur, fiindcă deja persoanele care au vândut en-gros, noi de unde am cumpărat marfa, au prețul fixat și până la Paște nu o să se mai schimbe sigur (musca) Îi îndemn pe oameni să vină să facă cumpărături, să nu lase pe ultima sută de metri, ca să nu fie aglomerație. În rest, nu este vreun motiv de ce să se grăbească, va ajunge și vopsea și forme de copt și tot pentru toată lumea”,spune comerciantul, Andrei Munteanu.

În acest an, sărbătorim Paștele pe cinci mai.