/LIVE/ Ministrul Muncii și Protecției Sociale este invitatul de astăzi al emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, dă asigurări că Legislativul va ajusta legislația după hotărârea de marți, 26 martie, a Curții Constituționale, care a declarat neconstituțional articolul din lege care interzicea oamenilor afiliați fugarului penal Ilan Șor să candideze în funcții publice.

Totuși, spune spicherul, deputații nu vor permite ca „grupările criminale” să deturneze procesele electorale și să submineze democrația. 

„Vom ajusta legislația conform deciziei Curții Constituționale, dar nu vom permite grupărilor criminale să deturneze procesele electorale şi să submineze democraţia în Republica Moldova”, a declarat Grosu.

Amintim că articolul din lege care interzice oamenilor afiliați fugarului penal Ilan Șor, inclusiv deputaților fostului partid Șor, să candideze în funcții publice, a fost declarată neconstituțională de către magistrații Înaltei Curți. Decizia a fost anunțată cu puțin timp în urmă. Judecătoarea constituțională Liuba Șova a formulat o opinie separată în acest sens.