/VIDEO/ Bărbatul care a vrut să dea foc Ambasadei Rusiei la Chișinău, plasat în arest preventiv. Cum și-a motivat gestul

Un cetățean al Ucrainei, a încercat să mituiască o poliţistă de frontieră la frontiera moldo-română, pentru ca angajata să îi faciliteze autorizarea trecerii frontierei de stat, în lipsa certificatului de competență a conducătorului auto.

Astfel potrivit detaliilor oferite de către Poliția de Frontieră, pe data de 18 martie 2024, în punctul de trecere a frontierei Sculeni s-a prezentat pe sensul de ieșire din Republicii Moldova un cetățean al Ucrainei, conducând un ansamblu rutier. Ulterior, bărbatul de 33 de ani a fost supus controlului de rigoare, fiind înmânat un set de documente într-o folie, în care au fost identificate o sumă de bani. 

„La solicitarea polițistei de frontieră de a lua banii, șoferul a răspuns că actele lui pentru dobândirea certificatului de competență sunt în proces de perfectare și deoarece nu le deține, a considerat o modalitate pentru a i se facilita trecerea frontierei. La fața locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Direcției Regionale Vest pentru documentarea cazului”, informează Poliția de Frontieră.