/VIDEO/ „Jos Putin”. Proteste la Ambasada Rusiei din Chișinău în ziua alegerilor prezidențiale din Federația Rusă

Proteste la Ambasada Rusiei din Chișinău în ziua alegerilor prezidențiale din Federația Rusă. Oamenii strigă „jos Putin” și „Rușine”.

Un bărbat cu mască și mănuși medicinale a încercat să incendieze secția de votare de la Ambasada Rusiei la Chișinău. El a declarat că nu vrea „să fie ales un fascist”.

După bărbat s-au dus oamenii care stăteau la rând să voteze și i-au cerut poliției ca bărbatul să le fie predat lor. Poliția l-a arestat pe bărbat.

În Rusia se desfăşoară duminică a treia şi ultima zi a alegerilor prezidenţiale, la care au participat deja peste jumătate din cei 112 milioane de ruşi cu drept de vot. Iată ce trebuie să știi despre alegerile din Rusia.

După cum a informat Comisia Electorală Centrală (CEC) a Rusiei, vineri şi sâmbătă şi-au exercitat dreptul de vot peste 50% dintre alegători, în timp ce 2,6 milioane au făcut-o anticipat, mulţi dintre ei fiind soldaţi şi locuitori ai diverselor regiuni ucrainene anexate ilegal de Rusia.

UPDATE 16:20 Alți doi protestatari au afișat un mesaj în care îndeamnă cetățenii ruși să voteze „împotriva dictatorului”.