Alianța secretă pentru a învinge Rusia – milioane de drone AI în drum spre Ucraina – Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md

Regatul Unit colaborează cu națiuni, inclusiv SUA, pentru a furniza Ucrainei mii de noi drone echipate cu inteligență artificială care ar putea ataca simultan ținte rusești, conform unor persoane familiarizate cu situația.

Strategii militari occidentali care dezvoltă tehnologia cred că aceasta ar putea permite Ucrainei să copleșească anumite poziții rusești cu vehiculele fără pilot, au spus persoanele, care au cerut să nu fie identificate discutând despre chestiuni sensibile. Dronele ar putea fi trimise în Ucraina în câteva luni, au spus ei, avertizând totuși că termenul limită ar putea fi amânat.

Dronele au devenit din ce în ce mai importante în războiul dintre Rusia și Ucraina pe măsură ce conflictul se apropie de marca de doi ani, și o cursă globală este în desfășurare pentru a dezvolta noi tehnologii care ar putea modela viitorul războiului. Rusia își intensifică producția internă de drone de luptă pentru a susține invazia și a primit livrări semnificative de la aliatul său Iran.

O coaliție a aliaților Ucrainei s-a angajat să livreze țării 1 milion de drone în termen de un an, iar armata a spus că a folosit drone navale pentru a distruge o navă de război rusă în Marea Neagră săptămâna trecută. În ianuarie, oficialii de la Casa Albă s-au întâlnit cu companiile de apărare pentru a discuta despre tehnologiile inovatoare de câmp de luptă care ar putea ajuta Ucraina în încercarea sa de a combate invazia Rusiei.

Focalizarea pe drone vine în momentul în care Ucraina se confruntă cu o penurie de artilerie, o situație care ar putea deveni atât de critică în lunile următoare încât armata ar putea fi nevoită să decidă să se concentreze pe un front de război mai îngust, a raportat anterior Bloomberg. Ucraina a anunțat sâmbătă că se retrage din Avdiivka după o luptă de câteva luni.

 » Citește toată știrea aici…