Prima cafenea din lume care găzduiește doar pisici negre – Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md

Ce se întâmplă dacă o pisică neagră îți taie calea? Unii spun că este semn de ghinion, alții… că au văzut o ființa absolut adorabilă! Din păcate, statisticile spun că pisicile negre sunt mai greu de adoptat și în zilele noastre, după secole în care au fost persecutate în perioada Evului Mediu, când au fost asociate cu presupusele vrăjitoare.

Pisica neagră este și astăzi asociată adesea cu scenele de Halloween sau în stil Familia Addams, însă mai degrabă în contexte amuzante și nu pur înfiorătoare. Aprecierea pentru pisici negre a determinat în Japonia lansarea primei cafenele cu pisici negre. Deschiderea din data de 14 februarie 2014 a fost consemnată chiar și în Cartea Recordurilor, fiind prima cafenea de acest gen. Sute de cafenele care găzduiesc pisici există în Japonia și în acest moment, însă Cat Cafe Nekobiyaka din Himeji este celebră pentru că are acest statut de a fi prima cafenea cu pisici exclusiv negre.

Dacă mergi la Cat Cafe Nekobiyaka, ai parte de companie deosebită: pisici care la prima vedere pot părea identice una cu alta. Ca vizitator, te poți bucura de momente de relaxare și joacă alături de elegantele feline. Există numeroase jucării pentru pisici, fel de fel de accesorii pe placul pisicilor. În inedita cafenea poți savura o băutură pe placul tău, în timp ce admiri pisicile negre sau interacționezi cu acestea.

Preț pentru timpul alături de pisicile negre

Conform informațiilor disponibile online, se percepe o taxă pentru timpul petrecut în cafenea. Prețul de intrare este de aproximativ 1.000 de yeni (mai puțin de 7 euro) pentru prima oră. Ulterior, o taxă de 500 de yeni se achită pentru fiecare jumătate de oră petrecută alături de pisicile negre. Nu există doar băuturi, ci și acces la reviste cu benzi desenate japoneze (manga),

 » Citește toată știrea aici…