CSM îl contrazice pe Iachimovschi și spune că nu are putere de decizie privind sediul pentru PA. „Nu dispune de spații nefolosite”

Mâine e ajun de Bobotează, dar mai avem troiene încă de la Crăciun. Zăpada mai dă peste cap circulația transportului, iar trotuarele sunt adevărate patinoare. Autoritățile locale ne dau asigurări că se muncește mult, plasând periodic imagini cu autospeciale în acțiune. Și pentru că deszăpezirea durează deja de zece zile, TV8 a pornit, astăzi, în căutarea drumarilor.

Am mers mai întâi pe bulevardul Moscovei, apoi pe străzile Nicolae Dimo, Alecu Ruso și Dumitru Râșcanu. Aceeași situație și pe Calea Basarabiei. Nu am întâlnit niciun muncitor sau autospecială care să curățe drumul. 

Am decis să mergem și în sectorul Botanica. Și aici – multă zăpadă, atât pe marginea drumurilor, cât și pe trotuare, dar nici urmă de utilaj. 

Acesta e calvarul prin care a trecut astăzi bătrâna din imagine. La cei 84 de ani a fost nevoită să înoate efectiv prin zăpadă, dar și printre mașinile care, derapând, o puteau lovi în orice moment. 

„Stau mai mult în casă pentru că nu îmi permite sănătatea să ies. Acum am mers să îmi fac ochelari și deja am căzut pe drum”.

Am continuat căutările și pe alte străzi de la Botanica, așa cum harta de monitorizare arăta că, la ora 12, în acest sector ar fi trebuit să lucreze 18 utilaje.

După aproximativ o oră, ne-am dat bătuți și am decis să mergem în sectorul Centru, în speranța că măcar acolo se lucrează la curățarea zăpezii. Dar nici aici n-a fost să fie…. 

Același tablou și în sectorul Buiucani al capitalei, unde pietonii erau nevoiți să facă față mai multor provocări – polei, băltoace în zonele dezghețate și cărărușele înguste prin troiene. 

Dacă responsabilii de la Exdrupo nu au putut să ne spună străzile pe care au fost trimise astăzi utilajele lor, am decis să vedem care e situația în parcarea de autospeciale a întreprinderii. Acolo am surprins zeci de autospeciale care staționau.

Am încercat să găsim un răspuns la reprezentanții primăriei, iar aceștia ne-au asigurat că echipele de deszăpezire lucrează zilnic, din noapte și până la amiază. 

Am încercat să obținem o reacție și de la șeful Direcției Mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, dar acesta nu a răspuns la telefon. Anterior, și acesta a declarat pentru TV8 că lucrările de deszăpezire au loc zilnic, doar că nu se reușește să se intervină în timp util.