/VIDEO/ Casa de vacanță din Sadova, a familiei Dodon, făcută scrum: Pompierii au luptat câteva ore pentru a stinge incendiul

O casă de vacanță ce aparține familiei Dodon a ars noaptea trecută. Pensiunea de 200 de metri pătrați, din localitatea Sadova, raionul Călărași, a fost distrusă de flăcări. Pompierii au luptat timp de câteva ore cu focul. Deocamdată nu se cunoaște exact dacă în momentul incendiului familia Dodon era la pensiune. 

Ieri, fostul președinte a publicat pe o rețea de socializare un filmuleț video, din localitatea sa de baștină, unde arăta cum stă la foc și ascultă cântece la chitară. Am încercat să luăm legătură cu administratorul pensiunii pentru mai multe detalii, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon. 

„Suntem în localitatea Sadova, raionul Călãrași, chiar lângă baza de odihnă ce aparține familiei Dodon. Nu putem filma locul incendiului, așa cum aici este instalată bariera de acces si nu ni se permite să intrăm pe teritoriul pensiunii, însă Potrivit serviciului de urgență, locuința de 200 de metri pătrați a fost distrusă in totalitate de flăcări”.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:39. Potrivit primelor informații, construcția unei case din lemn a fost cuprinsă totalmente de flăcări. La fața locului pentru misiune au fost trimise 4 echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși la destinație salvatorii au stabilit că focul a afectat în totalitate construcția din lemn. Datorită intervenției pompierilor, incendiul a fost localizat la ora 00:37”.

Angajații pensiunii au refuzat să ne ofere detalii despre incident.

Oamenii din Sadova ne-au spus că au văzut mașinile pompierilor care se îndreptau spre pensiune pentru a stinge incendiul. 

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la administratorul pensiunii, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Ieri seara, socialistul Igor Dodon a sărbătorit un eveniment la Sadova, localitatea sa de baștină. Acesta a publicat pe o rețea de socializare un filmuleț video, în care un bărbat cântă la chitară, iar Dodon a descris postarea cu următoarele cuvinte. „Sadova- satul meu iubit”.

Potrivit unei investigații realizate de Ziarul de Gardă, zona de agrement, situată pe o suprafață de 11 hectare a trecut în proprietatea familiei Dodon în octombrie 2021, atunci când Igor Dodon a renunțat la mandatul de deputat și a plecat din Parlament. Tot atunci, firma fondată de fratele său, Alexandru Dodon, „Agrofactory” SRL, a preluat compania „Baza de Odihnă Sadovo” SRL, cea care deține baza de odihnă din Sadova.