/VIDEO/ Accident în ajunul Crăciunului: O șoferiță beată a ajuns cu mașina într-un stâlp, la Chișinău. O altă persoană a fost rănită

De Crăciunul pe stil nou, Mitropolitul Vladimir se află în Rusia. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Moldova anunță că Înaltpreasfințitul a oficiat o liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova.

Potrivit Mitropoliei Moldovei, slujba urma a fi oficiată „luni, 25 decembrie, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei”.

Și pe 24 decembrie, Mitropolitul Vladimir a participat la o slujbă în aceeași biserică.

„Alături de Arhipăstor, la serviciul divin au înălțat rugăciuni preoții slujitori și enoriașii veniți la Liturghie care a fost oficiată în limba slavonă bisericească și română”, se arată în comunicatul Mitropoliei Moldovei.

TV8.md reamintește că după ce biserica rusă a ezitat să condamne războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina, mai mulți preoți de la noi au ales să treacă în rândurile Mitropoliei Basarabiei. 

Interesul pentru Mitropolia Basarabiei a crescut și mai mult după ce în spațiul public a apărut scrisoarea Mitropolitului Vladimir către patriarhul Kirill. În răvașul trimis la Moscova pe 5 septembrie se spune că „lumea rusă” este străină valorilor noastre naționale și că reunirea Republicii Moldova cu România se va produce într-un timp relativ scurt. În demersul său, capul Mitropoliei Moldovei își informează șeful că prăpastia dintre Chișinău și Moscova s-a adâncit și mai mult, deoarece Patriarhia susține intervenția rusă în Ucraina.

Jurnaliștii de investigație de la Cutia Neagră PLUS au urmărit luni de zile predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și a aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Care este rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia împotriva Republicii Moldova? Răspunsul îl afli în investigație.