Prezidențialele de anul viitor i-ar putea aduce lui Sandu un nou mandat. Sturza: „Nu văd alte opțiuni”

Premierul Dorin Recean l-a felicitat pe fostul președinte al consiliului European, Donald Tusk, pentru numirea în funcția de prim-ministru al Poliniei. Șeful Guvernului de la Chișinău a subliniat că se așteaptă ca Moldova și Polonia să își întărească relațiile bilaterale. 

„Felicitări, Donald Tusk, pentru alegerea în funcția de prim-ministru al Poloniei. Ai fost întotdeauna un adevărat prieten al Moldovei și un susținător ferm al agendei noastre de reforme.

Aștept cu nerăbdare să întărim relațiile bilaterale și să aprofundăm împreună cooperarea moldo-polonă pe măsură ce avansăm pe calea noastră europeană”, a menționat premierul Dorin Recean. 

Parlamentul Poloniei l-a ales luni, 11 decembrie, pe Donald Tusk ca nou prim-ministru. 248 de parlamentari s-au pronunțat pentru ca Tusk să devină prim-ministru, iar 201 au fost împotrivă. 

Tusk urmează să anunțe mâine dimineață numele membrilor cabinetului propus și să prezinte în parlament programul guvernului său. Acest lucru va fi urmat, după-amiază, de un vot de încredere în administrația sa.