R. Moldova și Ucraina, la pachet pe drumul către aderare? Mureșan: „Fiecare stat va evolua pe baza propriilor merite”

Deși au obținut împreună statut de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, Republica Moldova și Ucraina vor evolua pe drumul european în baza propriilor merite. Asigurarea vine din partea eurodeputatului român Siegfried Mureșan. Demnitarul susține că țara noastră s-ar putea integra mai rapid în UE dacă va implementa în termeni rezonabili reformele. 

„Parteneriatul dintre Ucraina și Republica Moldova este unul benefic în momentul de față și am văzut că împreună anul trecut au reușit să obțină statut de țară candidat și cred că împreună vor începe și negocierile în viitorul apropiat, după care, evident, fiecare stat va evolua pe baza propriilor merite. Dacă Republica Moldova implementează reformele mai rapid, e foarte posibil să reușească mai rapid în acest proces de integrare europeană, mai ales fiind un stat mai mic și cu mai puține probleme. Dacă există voință politică aici, în următorii ani cred că parcursul european al Republicii Moldova poate fi unul rapid”, a declarat Mureșan în ediția din 6 decembrie a emisiunii „Alternativa” de la TV8. 

Siegfried Mureșan s-a referit și la sprijinul de care se bucură țara noastră la nivelul UE. În context, europarlamentarul a menționat că Republica Moldova nu are inamici.

„Deci Republica Moldova nu are inamici la nivel european. Dimpotrivă, se bucură de susținere, se bucură de apreciere. Când am votat rezoluția Parlamentului European privind Republica Moldova, 80% dintre europarlamentari au votat în favoare. Voturile împotrivă au venit doar de la extremiști, parlamentari izolați”, a subliniat eurodeputatul Siegfried Mureșan, precizând că „nu există motive de îngrijorare”.