/VIDEO/ Biserica Sf. Nicolae din Chișinău trece la Mitropolia Basarabiei! Preotul, care a făcut anunțul la Liturghie, aplaudat

Încă o trecere de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei. De această dată, biserica „Sfântul Nicolae” de pe bd. Ștefan cel Mare din Capitală se desprinde de Patriarhia Rusiei. 

Parohul lăcașului sfânt, Petru Storoja, a făcut anunțul la Liturghia de duminică, 3 decembrie. Majoritatea enoriașilor prezenți la slujbă au susținut și aplaudat decizia.  

Sursa Video: Facebook/Ion Marian

Preotul a menționat că, deocamdată, biserica va păstra tradiția sărbătorilor pe stil vechi. 

După ce biserica rusă a ezitat să condamne războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina, mai mulți preoți de la noi au ales să treacă în rândurile Mitropoliei Basarabiei. Interesul pentru Mitropolia Basarabiei a crescut și mai mult după ce în spațiul public a apărut scrisoarea mitropolitului Vladimir către patriarhul Kirill. În răvașul trimis la Moscova pe 5 septembrie se spune că “lumea rusă” este străină valorilor noastre naționale și că reunirea Republicii Moldova cu România se va produce într-un timp relativ scurt. În demersul său, capul Mitropoliei Moldovei își informează șeful că prăpastia dintre Chișinău și Moscova s-a adâncit și mai mult, deoarece Patriarhia susține intervenția rusă în Ucraina.

Jurnaliștii de investigație de la Cutia Neagră PLUS au urmărit luni de zile predicile rostite de preoți în bisericile conduse de Mitropolitul Vladimir și a aflat cum lucrează Moscova prin slujitorii săi îmbrăcați în sutane. Care este rolul clericilor propagatori ai minciunilor elaborate în laboratoarele Kremlinului în războiul informațional dus de Rusia împotriva Republicii Moldova? Răspunsul în afli în investigație.