Concernul german de armament Rheinmetall a anunțat producția de tancuri în Ucraina – Stiri de ultima ora din Moldova – Ultimele stiri Timpul.md

Concernul de armament Rheinmetall AG intenționează să înceapă producția de vehicule blindate în Ucraina în 2024. Șeful companiei, Armin Papperger, a declarat pentru ziarul WirtschaftsWoche.
Ucraina și Rheinmetall AG au înființat în octombrie 2023 o companie care va produce și repara echipamente militare. Concernul a decis să înceapă să producă transportoare blindate de trupe Fuchs, precum și vehicule de luptă de infanterie Lynx. Șeful Rheinmetall AG nu a dezvăluit volumele de producție planificate.

“După semnarea contractului, dorim să terminăm primul transportor blindat de trupe Fuchs în termen de șase-șapte luni, iar primul vehicul de luptă de infanterie Lynx în termen de 12-13 luni”, a indicat el.

Anterior, publicația Business Insider a calificat drept inutile tancurile Leopard, Challenger și Abrams trimise Ucrainei de către Occident. Potrivit experților, vehiculele de luptă nu au devenit o “armă magică” și nu au ajutat AFU să întoarcă situația pe câmpul de luptă. Armata ucraineană s-a aflat în impas din cauza începutului iernii, a contraofensivei eșuate și a acțiunilor competente ale forțelor armate ruse, au adăugat analiștii militari.

Copy URL
URL Copied

 » Citește toată știrea aici…