/VIDEO/ Rusia amenință Moldova de la tribuna OSCE. MAEIE: „Mai mult ca niciodată cerem retragerea trupelor ruse din teritoriul nostru”

R. Moldova a simțit mereu umărul României alături. (…) A fost și rămâne susținătoarea noastră fermă”. Afirmațiile aparțin președintelui Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, care a transmis un mesaj în cadrul ședinței Legislativului, cu ocazia Zilei Naționale a României, și care urmează să fie marcată la 1 decembrie.

„Dragi români și prieteni ai României, sincere felicitări cu ocazia zilei naționale a României pe care o vom celebra mâine, 1 decembrie. Transmit recunoștința noastră tuturor românilor pentru receptivitatea și promtitudinea cu care răspund la nevoile R. Moldova și ale cetățenilor noștri.

R. Moldova a simțit mereu umărul României alături, care ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize, dar și să începem a contrui un viitor mai bun. România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural și educațional. 

Împreună construim poduri, grădinițe, muzee, săli de cultură, gazoducte, eleiminăm tarife la roaming, scăpăm de dependența energetică fasță de Rusia. Sprijinul oferit este resimțit de cetățenii noștri din toate regiunile, lucru pentru care mulțumim. 

Vocea României este importantă în cadrul UE, iar europarlamentarii români sunt avocații noștrii la Bruxelles. Îmi exprim recunoștința pentru deputații și senatorii români care prin votul de acum două zile au reiterat sprijinul deplin pentru avansarea integrării europăene a R. Moldova”, este mesajul lui Igor Grosu.

Românii de pretutindeni vor sărbători vineri, 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. 

În urmă cu 103 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.